Vuoden vanhan musiikin teko 2017 -ehdokkaat

Suomen vanhan musiikin liiton myöntämän Vuoden vanhan musiikin teko 2017 -tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan ja kunniakirja luovutetaan Kansainvälisenä Vanhan musiikin päivänä 21.3. klo 13 Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä.
Avoimessa haussa saatujen ehdotusten perusteella hallitus on tehnyt esivalinnan, jossa varsinaisiksi ehdokkaiksi valikoituivat seuraavat teot (aakkosjärjestyksessä, mukana otteita ehdotusten perusteluista):

Anneliina Koskisen linnamuusikon työ

”Monipuolinen ja valovoimainen keskiaikaisen musiikin taitaja kiersi Suomen vanhoja linnoja tehden eläväksi soivaa historiaa. Ehdottomasti palkinnon arvoinen kulttuuriteko!”

Bravade-nokkahuilukvartetin & co esitys ”Jotta näkisin sinut paremmin” Helsingin Juhlaviikoilla 21.8.2017

”Laaja kirjo vanhaa musiikkia sekä uutta musiikkia vanhoilla soittimilla yhdstettynä muihintaiteisiin (tanssi, video, valot). Loistavasti esitetty, ajatuksia herättävä kokonaisuus – tätä ei voinut yhdellä puraisulla niellä.”

Helsingin vanhan musiikin seura/Vanhan musiikin leiri Karjaalla

”Karjaan leiri on käsite. Siellä noviisi on tervetullut ja ammattilainen saa eteensä haasteita. Vapaaehtoisvoimin tuotettu kurssi kerää yhteen vanhoja ja uusia harrastajia ja ammattilaisia vuodesta toiseen, koska kurssilla on kivaa.”

Minna Kangas

”Vuosien aktiivinen esiintyjä eri vanhan musiikin yhtyeissä ja uuttera työ valtakunnallisesti vanhan musiikin viestinviejänä myös nuorille.”

Markku Luolajan-Mikkolan Peregrinatio-konserttikiertue (päättyi 2017)

”Konserttikiertue oli laajuudeltaan ja vaativuudeltaan ainutlaatuinen ja ainutkertainen meidän maassamme.”

Orpheus’ Muses

”Kaksi koskettavaa, laadukasta ja moniulotteista oopperatuotantoa (Dido ja Aeneas sekä Poppean kruunaus) vuoden aikana, jotka vaativat mukanaolijoiden luovaa organisointikykyä, suurta omistautumista ja päämäärätietoisuutta.”

Superborea – Barokkiyhtye Cornucopia & työryhmä

”Jännittävä ja luova esitys yhdisteli vanhaa ja uutta musiikkia & nykytanssia. Vanha musiikki ei ole museaalista vaan voi fuusioitua!”

Varsinaisen valinnan tunnustuspalkinnon saajasta tekevät tänä vuonna Vuokko Hosia ja Heidi Kajander.