Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FiBO: Mozart, Mozart!

20.8.2020 klo 18:00 - 18:45

Huilukvartettoja ja oopperasovituksia

Mozart

FiBO Players:
Pauliina Fred, huilu
Minna Kangas, viulu
Laura Kajander, alttoviulu
Louna Hosia, sello

”Instrumentti, jota en voi sietää”, kirjoitti Wolfgang Amadeus Mozart isälleen vuonna 1778 tarkoittaen huilua. Mozart piti klarinetista, fagotista ja muista puhallinsoittimista, muttei koskaan lämmennyt huilulle. Hän arvosti kuitenkin Mannheimin hoviorkesterin loistavaa huilistia J. B. Wendlingiä, joka luultavasti vaikutti positiivisesti Mozartin huilukvartettojen syntyyn ja laatuun. Mozart sävelsikin kolme kvartettoa (luultavasti G-, C- ja D-duurissa) ja kaksi konserttoa tilaustyönä.

Kamarimusiikkisovitukset oopperoista olivat hyvin suosittuja 1700- ja 1800-luvun vaihteessa. Mozartin oopperoista on löydetty lukuisa määrä erilaisille kokoonpanoille sovitettuja versioita. Toiset ovat Mozartin itsensä sovittamia, toiset taas tuntemattomien aikalaisten. Nyt kuultava triosovitus Taikahuilu-oopperasta on Mozartin kirjoittama.

Lue lisää täältä

Konsertti järjestetään poikkeusjärjestelyin kuulijoiden ja muusikoiden turvallisuus huomioiden: Lippuja on myynnissä vain 45, ja niitä voi ostaa ainoastaan verkkokaupasta. Yleisö ohjataan istumaan reiluin turvavälein. Tarjolla on käsidesiä ja myös hengityssuojaimia. Konserttiin voi saapua vain, mikäli ei kärsi minkäänlaisista hengitystieinfektion oireista.

Kesän konserttien järjestämisen alkusysäys tuli Saksalaiselta seurakunnalta, joka halusi osaltaan tukea freelancemuusikoita. Kiitämme lämpimästi seurakuntaa yhteistyöstä.

Tiedot

Päivämäärä:
20.8.2020
Aika:
18:00 - 18:45

Tapahtumapaikka

Saksalainen kirkko
Unioninkatu 1, 00130 Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map