Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FiBO: Huokausten virrassa

13.8.2020 klo 18:00 - 18:40

Musiikkia ranskalaisen barokin kultakaudelta

F. Couperin – Chabenceau de la Barre – Clérambault

FiBO Players:
Anne Pekkala, viulu
Jani Sunnarborg, fagotti
Anna-Maaria Oramo, laulu ja cembalo

Ranskan barokin kultakaudella eli noin vuosina 1600–1770 hovi määritteli musiikkimakuja, ja François Couperinin Kuninkaalliset konsertot on sävelletty Versailles’n hovin tilaisuuksia varten Ludvig XIV:n aikana.

Air de cour -tyyli yleistyi Ludvig XIII:n aikakaudella ja oli aina 1630-luvulle hovin yleisin maallisen musiikin muoto. Herkät, usein melankoliset laulut esitetään tyypillisesti luutun säestyksellä. Joseph Chabenceau de la Barre kuuluu eräisiin tämän tyylin tunnetuimmista lauluntekijöistä.

Lue lisää täältä

Konsertti järjestetään poikkeusjärjestelyin kuulijoiden ja muusikoiden turvallisuus huomioiden: Lippuja on myynnissä vain 45, ja niitä voi ostaa ainoastaan Ticketmasterin verkkokaupasta (ei myyntipisteistä eikä ovelta). Yleisö ohjataan istumaan reiluin turvavälein. Tarjolla on käsidesiä ja myös hengityssuojaimia. Konserttiin voi saapua vain, mikäli ei kärsi minkäänlaisista hengitystieinfektion oireista.

Konserttien järjestämisen alkusysäys tuli Saksalaiselta seurakunnalta, joka halusi osaltaan tukea freelancemuusikoita. Kiitämme lämpimästi seurakuntaa yhteistyöstä.

Kesto: 40 min (ei väliaikaa)

fibo.fi

Tiedot

Päivämäärä:
13.8.2020
Aika:
18:00 - 18:40

Tapahtumapaikka

Saksalainen kirkko
Unioninkatu 1, 00130 Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map