Uusi hallitus valittu – kuulumisia syyskokouksesta

Suomen vanhan musiikin liitto ry:n hallitus vuodelle 2018 valittiin sääntömääräisessä syyskokouksessa 12.11.2017 Helsingin Suvilahdessa.

Puheejohtajana jatkaa cembalisti, orkesterinjohtaja ja monitoimimies Matias Häkkinen, hallituksen muut jäsenet ovat

Johanna Leponiemi (Oulu),

Elina Aho-Kuusama (Tampere),

Pekka Silén (Helsinki),

Armi Temmes (Helsinki),

Maria Saari (Helsinki),

Sinikka Ala-leppilampi (Oulunsalo).

Varajäseniksi valitiin Maritta Heliö (Jyväskylä) ja Jarmo Julkunen (Helsinki).

Syyskokouksessa oli paikalla jäsenistöä kiitettävästi, mikä mahdollisti hyvät ja rönsyilevätkin keskustelut vanhan musiikin liiton tulevaisuudensuunnitelmista, tavoitteista ja toiveista. Erityisesti jäsenistön toivelistalla on internet-sivujen uusiminen ja aktivointi. Konserttikalenteriin luvattiin ilmoittaa kaikkien toimijoiden kaikki toiminta ja toivottiin, että tulevaisuudessa liitto voisi palkata osa-aikaisen tiedottajan kertomaan jäsenistön ulkopuolelle vanhan musiikin toiminnasta (mm. tätä varten on anottu opetus- ja kultttuuriministeriöltä valtakunnallisten kulttuurijärjestöjen toiminta-avustusta). Blogia kiiteltiin laajasti.

Jäsenhankintaa sovittiin laajennettavan kuorojen, seurakuntien ja oppilaitosten suuntaan. Hallitus haastaa kaikki ehdottamaan ja mainostamaan jäsenyyttä alaan liittyville tutuilleen.

Tilastointityö jäsenjärjestöjen toiminnasta aloitetaan vuodenvaihteen 2017-18 jälkeen keräämällä sopivat tiedot ja luvut jäsenjärjestöiltä. Siitä mihin suuntaan ollaan matkalla voi kurkata mallia vaikka Suomen sinfoniaorkesterit ry:n kattavasta tilastojulkaisusta, tai Finland Festivalsilta. Tarkoituksena tällä toiminnalla on osoittaa maamme vanhan musiikin toiminnan laajuus ja vaikuttavuus kylmällä faktalla.

Puheenjohtaja kannustaa kaikkia jäseniä ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen tai hallitukseen hyvien ideoiden ja palautteen tullessa mieleen, sopivaksi katsomansa kanavan kautta, jotta Suomen vanhan musiikin liiton toiminta hyödyttäisi kaikkia osapuolia mahdollisimman laajasti.

Matias Häkkinen, Svamulin puheenjohtaja
matias.hakkinen@gmail.com