Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FiBO: Händelsbanken

27.8.2020 klo 18:00 - 18:40

Georg Friedrich ja Hallen pääoma

Händel–Zachow

FiBO Players:
Piia Maunula, oboe
Anni Elonen, viulu
Anna-Maaria Oramo, cembalo

Saksan Hallen kaupungissa Marktkirche Unser Lieben Frauen -kirkon kanttorina toiminut Friedrich Wilhelm Zachow (1663–1712) oli Georg Friedrich Händelin (1685–1759) elämän ainoaksi jäänyt musiikinopettaja. Hänen tyylinsä ja opetuksensa jättivät jälkensä Händelin sävelkieleen, ja Händelin tiedetään myös kopioineen opettajansa instrumentaatioita ja sävellyksiä myöhemmissä teoksissaan. Zachow opetti nuorelle Georg Friedrichille niin urkujen, cembalon, viulun ja oboen soittoa kuin kontrapunktia ja sävellystä.

Händel sävelsi paljon teoksia jo lapsuudessaan ja nuoruudessaan rakastamilleen soittimille viululle ja oboelle, ja myös Zachow osasi kirjoittaa musiikkia juuri näille instrumenteille. Händelin oboeteosten suuren määrän onkin arveltu johtuvan todennäköisesti Zachowin Händelissä aikaansaamasta nuoruuden innostuksesta kyseistä instrumenttia kohtaan.

Lue lisää täältä

Konsertti järjestetään poikkeusjärjestelyin kuulijoiden ja muusikoiden turvallisuus huomioiden: Lippuja on myynnissä vain 45, ja niitä voi ostaa ainoastaan verkkokaupasta. Yleisö ohjataan istumaan reiluin turvavälein. Tarjolla on käsidesiä ja myös hengityssuojaimia. Konserttiin voi saapua vain, mikäli ei kärsi minkäänlaisista hengitystieinfektion oireista.

Kesän konserttien järjestämisen alkusysäys tuli Saksalaiselta seurakunnalta, joka halusi osaltaan tukea freelancemuusikoita. Kiitämme lämpimästi seurakuntaa yhteistyöstä.

Tiedot

Päivämäärä:
27.8.2020
Aika:
18:00 - 18:40

Tapahtumapaikka

Saksalainen kirkko
Unioninkatu 1, 00130 Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map