Kesän 2023 vanhan musiikin konsertteja, festivaaleja ja musiikkileirejä

Miltä näyttää vanhan musiikin konserttitarjonta kesällä 2023? Luvassa on ainakin Ruotsin kuningatar Kristiinan mesenoimaa musiikkia, Vivaldin Vuodenaikoja, Elisabeth Jacquet de la Guerren sävellyksiä, espanjalaista, italialaista ja ranskalaista barokkia, lampaanpolskaa, improvisointia ja elektroniikkaa. Konserttitarjonta ei ole vain runsasta, vaan joinain päivinä lähes ruuhkaista. Alla olevaan listaan on poimittu vanhan musiikin konsertteja musiikkifestivaalien ohjelmistoista ja seurakuntien kesäkonserttisarjoista, minkä lisäksi mukana ovat vanhan musiikin festivaalit, konserttisarjat ja kesäkurssit.

MUSIIKKIFESTIVAALIEN KONSERTTEJA

LOUNAIS-HÄMEEN MUSIIKKIPÄIVÄT 28.6.–8.7.2023

29.6.2023: Tammelan kirkossa Aamulla varhain – Rakkauslauluja Suomesta ja ulkomailta -konsertissa esiintyy FiBO-players (Meeri Pulakka, sopraano, Anthony Marini, viulu, Kaisa Ruotsalainen, viulu, Tuula Riisalo, alttoviulu, Tatu Ahola, sello ja Anna-Maaria Oramo, cembalo). 

30.6.2023: Trio Époque eli Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso, Pieta Mattila, viola da gamba ja Laura Vihreäpuu, cembalo, soittaa Barokin aarteita Humppilan kirkossa. Musiikkia mm. J. B. de Boismortierilta, J. C. Ferdinand Fischeriltä ja Hotteterrelta.

SYSMÄN SUVISOITTO 1.–8.7.2023

3.7.2023: Elina Mustosen musiikkia ja teatteria yhdistävä Her Infinite Variety -esitys nähdään Sysmän Teatteritalossa.

KUHMON KAMARIMUSIIKKI 9.–22.7.2023 

10.7.2023: Kuhmon kamarimusiikissa vierailee vanhan musiikin yhtye Scherzi Musicali, jonka konsertissa on tarjolla varhaista italialaista musiikkia.

11.7.2023: Ah yksinäisyys -konsertissa Scherzi Musicali soittaa sävellyksiä Henry Purcellilta ja John Blowlta. Yhtye esiintyy myös konserteissa Lopun alkua (12.7.), Onko paikalla lääkäriä (14.7.), Rakkauden tähden (16.7.), Luvatonta luettavaa (17.7.) ja Intohimo (19.7.).

22.7.2023: Elina Mustonen esittää musiikkidraama Laura Maddalenan, mikä pitää sisällään mm. Eero Hämeenniemen uusia sävellyksiä sekä musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.

URKUYÖ JA AARIA -FESTIVAALI 1.6.–31.8.2023

13.7.2023: Kentala Consort tulkitsee Vivaldin Vuodenajat Espoon tuomiokirkossa. Viulisti Kreeta-Maria Kentalan lisäksi mukana ovat Alina Järvelä, viulu, Laura Kajander, alttoviulu, Lea Pekkala, sello, Pontus Grans, basso, Andrew Lawrence-King, harppu, kantele, regaali ja Tea Polso, cembalo. 

17.8.2023: Suomalaisen barokkiorkesterin ohjelmassa on J. S. Bachin viides Brandenburgilainen konsertto ja sen rinnalla kantaesitys Olli Kortekankaan konsertosta huilulle, viululle ja cembalolle.

KEMIÖNSAAREN MUSIIKKIJUHLAT 10.–16.7.2023

14.7.2023: Västanfjärdin vanhan kirkon Life & Death -konsertissa esiintyvät Jukka Rautasalo, viola da arco, basso- ja diskanttigamba, Heidi Peltoniemi, basso- ja tenorigamba ja Anna Rinta-Rahko, violone. Ohjelmassa on musiikkia Hildegard Bingeniläisestä Matthew Lockeen. 

15.7.2023: Illalliskonsertissa kuullaan laulu- ja soitinmusiikkia englantilaissäveltäjiltä, kuten Thomas Morleylta, Henry Purcellilta ja John Dowlandilta. Esiintyjinä ovat Kajsa Dahlbäck, sopraano, Jukka Rautasalo, diskanttigamba, Heidi Peltoniemi, tenori- ja bassogamba ja Anna Rinta-Rahko, violone. 

HAILUODON MUSIIKKIPÄIVÄT 24.–30.7.2023

26.7.2023: Aapo Häkkinen soittaa J.S. Bachin Die Kunst der Fugen Hailuodon kirkossa. 

30.7.2023: Musiikkipäivien Barokkimessuun sisältyy sävellyksiä J.B. Quentinilta, A. Corellilta ja G.F. Händelilta. Esiintymässä ovat Laura Kähkönen, traverso, Sinikka Ala-Leppilampi, barokkiviulu, Kati Valkama, gamba ja Niko Mäenalanen, cembalo.

LOHTAJAN KIRKKOMUSIIKKIJUHLAT 25.–30.7.2023

27.7.2023: Lohtajan kirkkomusiikkifestivaalin ohjelmistossa on konsertti Barokin mestarit, esiintyjinä Tuuli Lindeberg, sopraano ja Kreeta-Maria Kentala, viulu & Kentala Consort (Laura Kangas, viulu, Jussi Seppänen, sello ja Tea Polso, urut ja cembalo). Luvassa on Monteverdin Confitebor-soolomotetti, Elisabeth Jacquet de la Guerren kantaatti Judith ja Händelin motetti Coelestis dum spirat aura. 

JOROISTEN MUSIIKKIPÄIVÄT 21.–30.07.2023 

28.7.2023 (klo 15): Järvikylän kartanossa Ensemble Nylandia on Aurinkokuninkaan katseen allaSous le regard du roi soleil. Ohjelmassa on musiikkia Ranskan kuningas Ludvig XIV:n hovista, soittajina Matias Häkkinen (cembalo, kapellimestari), Jukka Rautasalo (viola da gamba), Sini Vahervuo (traverso ja nokkahuilu) ja Kati Vainikainen (nokkahuilu).

28.7.2023 (klo 19): Flowers of the Wilderness – Villiä kauneutta -konsertissa nokkahuilisti Genevieve Lacey ja Ensemble Nylandia soittavat virtuoosikonserttoja ja karaktäärisävellyksiä. 

KORSHOLMAN MUSIIKKIFESTIVAALI 26.7.–2.8.2023

29.07.2023: Palosaaren kirkossa esiintyy Ensemble Gamut! eli Aino Peltomaa, laulu, keskiajan harppu, perkussiot, elektroniikka, Ilkka Heinonen, jouhikot, viola da gamba, elektroniikka ja Juho Myllylä, nokkahuilut, elektroniikka. Ohjelmassa on keskiajan musiikkia, omia sävellyksiä, suomalaisia kansansävelmiä, improvisaatiota ja elektroniikkaa. 

MIKKELIN MUSIIKKIJUHLAT 28.7.–5.8.2023

30.7.2023: Mikkelin Tuomiokirkossa Ensemble Gamut! soittaa konsertin RE/LOVE. 

TAMPEREEN WANHANKAUPUNGIN JUHLA 3.–6.8.2023

3.8.2023: Pyynikinlinnassa arkkitehti, yliopisto-opettaja Iida Kalakoski esitelmöi aiheesta ”Musiikkia jota Tampereen perustajakin kuuli ja ihaili” ja Bellman-ensemble soittaa Carl Michael Bellmanin lauluja. Pentti Hildén, laulu ja luuttu, Anna Villberg, laulu, Pauliina Fred, traverso ja nokkahuilut ja Markus Pelli, barokkisello. 

6.8.2023: Aleksanterin kirkossa esiintyy Pirkanmaan Barokki ja Tampere Cappella. Syksy Dresdenissä on Vivaldin vuodenaika -sarjan kolmas konsertti ja siinä esitellään yhteyksiä Saksin vaaliruhtinaan hovin orkesterin ja Venetsian välillä sekä Vivaldin merkitystä esimerkiksi J. S. Bachin konserttotyylille. Pirkanmaan Barokissa ja Tampere Cappellassa soittavat Aira Maria Lehtipuu, viulu, Markus Yli-Jokipii, kuoronjohto, Auvo Vihro, näyttelijä, Ilpo Laspas, urut, Tuiki Järvensivu, sopraano ja Teppo Lampela, altto. 

PELLINGIN MUSIIKKIPÄIVÄT 3.−6.8.2023

4.8.2023: Seuratalo Solhällassa on luvassa tanssi- ja laulumusiikkia kuningatar Kristiinan hovista. Esiintyjinä ovat Kajsa Dahlbäck, sopraano, Jani Sunnarborg, tanssi, dulcian sekä Earthly Angels -yhtye, jossa soittavat Pauliina Fred, traverso, Heidi Peltoniemi, viola da gamba, sello, Eero Palviainen, luuttu ja Aapo Häkkinen, cembalo.

5.8.2023: Pyhän Olavin kappelin Le Rossignol en amour -konsertissa (Rakastunut satakieli) Eero Palviainen, luuttu ja Pauliina Fred, traverso, esittävät muun muassa Hotteterren, de Viséen ja J. S. Bachin musiikkia

6.8.2023: Porvoon tuomiokirkossa Aapo Häkkinen tulkitsee J. S. Bachin Die Kunst der Fugen.

VEISUUVESTIVAALI 4.–6.8.2023

6.8.2023: Veisuuvestivaalien Barokkikonsertissa Minna Tuhkala, barokkiviulu, Maija Lampela, viola da gamba ja Anna Orasmaa, cembalo, soittavat Katvelan salissa espanjalaista musiikkia. 

TURUN MUSIIKKIJUHLAT 10.–24.8.2023

14.8.2023: Turun Linnassa kuullaan nokkahuiluyhtye Bravaden konsertti Naissäveltäjien vuosisadat. Hildegard Bingeniläisen musiikin lisäksi kuullaan Vittoria Aleottin, Maddalena Casulanan, Lotta Wennäkosken ja Calliope Tsoupakin sävellyksiä sekä Marianthi Papalexandri-Alexandrin Still Life.

PARAISTEN URKUPÄIVÄT 15.–19.8.2023

16.8.2023: Bravade esiintyy Lemlahden kartanon viljamakasiinissa pidettävässä Tuulen tiet –konsertissa. 

HELSINGIN JUHLAVIIKOT 17.8.–3.9.2023

18.8.2023: Helsingin Juhlaviikoilla on mahdollista kuulla Peter Phillipsin vuonna 1973 perustamaa The Tallis Scholars -lauluyhtyettä. Temppeliaukion kirkossa pidettävän juhlakonsertin ohjelmistossa on Thomas Tallisin lisäksi Arvo Pärtin ja Nico Muhlyn sävellyksiä. Konsertti on osa Puistot soimaan –tapahtumaa ja sitä voi kuunnella suorana myös kolmessa helsinkiläisessä puistossa. 

VANHAN MUSIIKIN FESTIVAALEJA

JANAKKALAN BAROKKI 30.6.–2.7.2023

Janakkalan barokin avajaiskonsertissa 30.6. Kajsa Dahlbäck, sopraano ja Helsingin Barokkiorkesteri soittavat musiikkia Düben-kokoelmasta, esimerkiksi Beckerin, Buxtehuden, Ritterin sävellyksiä. La 1.7. on Lasten Barokki ja illan konsertissa Nazhar Kozhukar, viulu, André Lislevand, viola da gamba ja Saale Fischer, cembalo ja urut soittavat Couperinin, La Guerren ja Marais’n kappaleita. Festivaali päättyy 2.7. Aapo Häkkisen tulkitsemaan J. S. Bachin Die Kunst der Fugeen. 

NORDIC LIGHTS -FESTIVAALI, BERLIINI 30.6.–1.7.2023

Berliinissä järjestetään ensimmäistä kertaa Nordic Lights -festivaali, joka on saanut alkunsa FiBOn aloitteesta. Mukana ovat Nordic Baroque Scene (NBS) -yhteistyöverkoston orkesterit Barokkanerne (Norja), Concerto Copenhagen (Tanska), Drottningholmin barokkiyhtye (Ruotsi), FiBO sekä Freiburgin barokkiorkesteri. Ohjelmassa Antonio Vivaldin Vuodenaikojen osia hardangerviululla, ruotsalaista kansanmusiikkia barokkiorkesterille ja nyckelharpalle sovitettuna, Antti Auvisen Andalusian Panzerwagen Jazz sekä Tanskan ja Saksan rajaseutujen barokkimusiikkia.

SASTAMALA GREGORIANA 13.–16.7.2023

Sastamala Gregoriana vie ”musiikkimatkalle Wieniin, Habsburgien valtakunnan pääkaupunkiin: kullan, loiston ja Mozartin mestariteosten äärelle!” Tarjolla on kitara-, baryton- ja klarinettimusiikkia 1700–1800-lukujen Wienistä, sävellyksiä Margareta Itävaltalaisen laulukirjasta sekä varhaista liediä ja Habsburgien keisari Ferdinand II:n hovisäveltäjänä toimineen Valentinin musiikkia. Esiintyjäkaarti on kansainvälinen ja kotimainen: Ensemble Parlamento (CH), Trio Origo (FI), Héloïse Bernard (FR/US), Cantus Alaudae (FI) johtajana Debra Gomez-Tapio, Roberto Balconi (IT), Cappella Imperiale & Pirkanmaan Barokki (FI). 

BAROKKIKUOPIO 19.–23.7.2023 

BarokkiKuopiossa tutkitaan luontoa ja luonnetta: ”Kuten ihmisillä, musiikillakin on luonne, jonka jokainen kuulija kokee omalla tavallaan.” Ohjelmassa on luvassa muun muassa meditatiivinen Pleasure Garden -ääni-installaatio, Turkka Inkilän vuodenaikojen kiertoon pohjautuvan Almanac -sävellyksen kantaesitys, lastenkonsertti ja musiikkia ja tanssia yhdistelevä konsertti. 

BRQ VANTAA FESTIVAL 8.–15.8.2023

BRQ Vantaa -festivaalin ohjelmassa on sävellyksiä 1500-luvun puolivälistä Tytti Arolan ja Cecilia Damströmin kantaesityksiin. Päävierailijana on Elam Rotemin johtama lauluyhtye Profeti della Quinta. BRQ Vantaa Ensemblen solisteina esiintyvät basso Stephan MacLeod, oboisti Marcel Ponseele ja viulisti Cecilia Bernardini ja festivaalilla soittavat myös mm. Rosetta ensemble ja suomalais-virolainen Æstus

VANHAN MUSIIKIN KONSERTTISARJOJA 

PITÄJÄNMÄEN KYLÄKIRKON KONSERTTISARJA

18.6. Die Kunst der Fuge, Aapo Häkkinen.

13.8. Gaia-kvartetti.

27.8. Ilton Wjuniski, klavikordi.

ELOKUUN BAROKKI -konserttisarjassa on luvassa barokkimusiikkia Kanta-Hämeen keskiaikaisissa kirkoissa.

4.8. Tuuloksen kirkko: Barokkimusiikkia metsän keskeltäKirsti Apajalahti (barokkiviulu), Pieta Mattila (barokkisello) ja Kaisamaija Uljas (barokkikitara, luuttu, teorbi). 

5.8. Vanajan kirkko: Italian tuuliaItalialaisia lauluja rakkaudesta ja luonnosta 1600- ja 1700-luvulta. Milla Mäkinen (sopraano), Kirsti Apajalahti (barokkiviulu), Pieta Mattila (barokkisello) ja Kaisamaija Uljas (barokkikitara, luuttu, teorbi).

6.8. Lammin kirkko: Pohjolan Minerva. Musiikkia Arcangelo Corellilta, Alessandro Stradellalta ja Antonio Cestilta. Kirsti Apajalahti (barokkiviulu), Anthony Marini (barokkiviulu), Pieta Mattila (barokkisello) ja Päivi Vesalainen (cembalo).

SEURAKUNTIEN KESÄKONSERTTISARJOJA JA KIRKKOKONSERTTEJA

22.6.2023 Pyhän Ristin kirkko, Hattula: Aura Visala & Sofia Fernholm. Myöhäisrenessanssin ja varhaisbarokin musiikkia.

29.6.2023 Porvoon Tuomiokirkko: All’Improvviso -yhtye. Pekka Silén, nokkahuilut, Olli Hyyrynen, luuttu ja kitara, Pilvi Listo, cembalo ja urut.

29.6.2023 Helsingin Saksalainen kirkko: Nuovi ventiAura Visala, cembalo, urut, laulu ja Sofia Fernholm, nokkahuilu, cembalo. 

1.7.2023 Velkuan Pyhän Henrikin kirkko: Barokin loistetta. Minna Nyberg, laulu ja Päivi Vesalainen, cembalo.

5.7.2023 Suomenlinnan kirkko: All’Improvviso. Pekka Silén, nokkahuilut, Olli Hyyrynen, luuttu, Pilvi Listo, urut ja Inka Kinnunen, sopraano.

6.7.2023 Helsingin Saksalainen kirkko: Parhaat grounditPekka Silén, nokkahuilut, Olli Hyyrynen, luuttu ja Pilvi Listo, cembalo ja urut.

9.7.2023 Espoon tuomiokirkon Suvisunnuntain iltamusiikki: Medievale. Keskiaikayhtye Amor Céu: Aino Peltomaa, laulu, keskiaikainen harppu ja perkussiot, Eira Karlson, laulu ja fiideli ja Anna Oramo, laulu ja clavisimbalum. Musiikkia keskiaikaisista Cantigas d’Amiga– ja Cantigas de Santa Maria -kokoelmista. 

9.7.2023 Kosken kirkko: Solinaa. Kaisa Kraft, sopraano, Kati Vainikainen, nokkahuilu, Kaisa Suutela-Kuisma, cembalo ja Janne Kuosa, sello.

11.7.2023 Tainionkosken kirkko: Barokkiyhtye Galantina. 

13.07.2023 Huopalahden kirkko: Pohjolan Minerva. Kirsti Apajalahti ja Anthony Marini (barokkiviulu), Pieta Mattila (barokkisello) ja Päivi Vesalainen (cembalo).

16.7.2023 Halikon kirkko: Barokin kukkakedolla. Ville Urponen, urut ja Risto Nordell, juonto.

19.7.2023 Tuomiokirkko, Savonlinna: Kesäpäivän konsertti. Helmi Consort: Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Katri Susitaival, viola da gamba ja Anna Savelainen, cembalo. 

20.7.2023 Naantalin kirkko: Lapsed caicki laolacatt! – Keskiajan sävelmiä, improvisaatiota ja elektroniikkaa. Ensemble Gamut!

25.07.2023 Helsingin Vanhakirkko: Genevieve Lacey ja Ensemble Nylandia

6.8.2023 Perniön Pyhän Laurin kirkko: Keskiajan värit. Ensemble Gamut!

10.8.2023 Sipoon Vanha kirkko: Barokin aarteita. Trio Époque (Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso, Pieta Mattila, viola da gamba ja Laura Vihreäpuu, cembalo).

10.8.2023 Porvoon tuomiokirkko: Leipzigin pruuvi 1722–1723. Timo Kiiskisen juonnettu urkukonsertti Leipzigin kanttorinviran täyttöprosessista.

10.8.2023 Oulunkylän vanha kirkko: Versailles’n saleissa – ranskalaista barokkimusiikkia. Helmi Consort: Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Katri Susitaival, viola da gamba, Anna Savelainen, cembalo. Musiikkia säveltäjiltä François Couperin, Marin Marais, Élisabeth Claude Jacquet de la Guerre. 

10.8.2023 Pyhän Ristin kirkko, Hattula: Ensemble Gamut! Keskiajan sävelmiä, kansansävelmiä, improvisaatiota ja elektroniikkaa.

13.8.2023 Muurlan kirkko: Matkalla Italiassa. Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Katariina Malmberg, barokkioboe, Anna Pulakka, barokkisello ja Sanni Antikainen, cembalo.

17.08.2023 Pitäjänmäen kirkko: All’Improvviso-yhtye. Pekka Silén, nokkahuilut, Olli Hyyrynen, luuttu ja kitara, Pilvi Listo, cembalo ja urut. 

17.8.2023 Porvoon tuomiokirkko: Barokkiyhtye Galantina.

20.08.2023 Kannelmäen kirkko: Pohjolan Minerva. Kirsti Apajalahti, barokkiviulu, Anthony Marini, barokkiviulu, Pieta Mattila, barokkisello ja Päivi Vesalainen, cembalo. Corelli, Stradella ja Cesti.

VANHAN MUSIIKIN KESÄKURSSEJA

KÄLÄVIÄ GOES BAROQUE 1.– 7.7.2023

Kälviän barokkileirillä eli Käläviä goes baroquessa voi saada barokkitanssitunteja sekä opetusta viulussa (Kreeta-Maria Kentala, Anthony Marini, Anne Pekkala), sellossa (Heidi Peltoniemi), laulussa (Jussi Lehtipuu, Kajsa Dahlbäck, Teppo Lampela), oboessa (Jasu Moisio), bassossa (Julius Pyrhönen), cembalossa (Tea Polso, Laura Vihreäpuu) ja nokkahuilussa (Hanna Haapamäki, Sini Vahervuo).

NURMEKSEN KESÄAKATEMIA 1.–9.7.2023

Nurmeksen Kesäakatemiassa tarjotaan kamarimusiikkiopetusta pianon, huilun ja sellon lisäksi myös barokkisoittimissa. Kesäakatemiassa opettavat Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch viulua, barokkiviulua ja viola d’amorea, Mikael Helasvuo huilua ja traversoa sekä Markku Mäkinen urkuja ja cembaloa.

VANHAN MUSIIKIN KESÄKURSSI 24.7.–30.7.2023

Perinteinen Helsingin vanhan musiikin seuran järjestämä Vanhan musiikin kesäkurssi ”kerää ammattilaisia ja harrastajia yhteen” Orivedellä. Kurssin opettajakuntaan kuuluvat Katharina Arfken (barokkioboe), Anthony Marini ja Anna Rainio (barokkiviulu), Elina Mustonen (cembalo), Veikko Kiiver (laulu), Niklas Mellber (luuttu), Pekka Silén ja Janek Öller (nokkahuilu), Bernhard Stilz (ruokolehtisoittimet) ja Pieta Mattila (gamba ja barokkisello). 

JÄRVENPÄÄN KOTIMUSIIKKIVIIKKO 24.–30.7.2023

Järvenpään Kotimusiikkiviikko ”sopii kaiken ikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille”. Ilmoittautua voi 30.6.2023 asti. Kotimusiikkiviikon soitinvalikoimaan kuuluvat cembalo (Anna Oramo), barokkikitara ja luuttu (Olli Hyyrynen), nokkahuilu (Juho Myllylä, Satu Parkkonen), traverso (Satu Parkkonen), barokkilaulu (Anna Oramo), barokkiviulu (Mari Kortelainen) ja viola da gamba (Kristiina Hirvonen) pianon, harmonikan ja muiden soittimien ohella. Äänikuntosalia ja laulupajaa pitää Minna Nyberg

MUITA TAPAHTUMIA JA SYYSKUUN ALUN KONSERTTEJA

29.6.‒2.7.2023: Keskiajan Turun ohjelmassa yhdistetään tiedettä ja taidetta ja mukana on myös keskiaikaista musiikkia.

23.7.2023: Naisten viikon barokkipiknik Konneveden kotiseutumuseolla. Suomalaisen barokkiorkesterin yhtye.

28.7.2023: Barokkipiknik Helsingin Alppipuistossa. Suomalaisen barokkiorkesterin yhtye.

26.8.-10.9.2023: Espoon barokkipäivien teemana on Meri ja barokkipäiviä vietetään Suur-Espoonlahden kaupunginosassa. Barokkipäivät järjestää Espoon barokki ry.

1.–3.9.2023: Kristiinankaupungin Christina Baroquessa soittavat Bravade, Suomalainen Barokkiorkesteri, Drottningholmin barokkiyhtye, Torbjörn Näsbom, nyckelharpa, Tea Polso, cembalo ja Kajsa Dahlbäck, sopraano, liidaaja.

2.9.2023: J. S. Bachin Kahvikantaatin Hakasalmen huvilassa tarjoilevat Johanna EngelbarthJasper Leppänen ja Jyri Lahtinen ja Ensemble Nylandia