Tiedote: 10-vuotias Ensemble Nylandia juhlii Kalliossa

Cembalisti Matias Häkkisen luotsaama Ensemble Nylandia viettää tänä vuonna juhlavuottaan. Ensemblen 10-vuotispäivänä, 30.9., juhlitaan Kallion kirkossa kuultavan konsertin, Café Sonckin etkojen sekä Tenho Restobarissa järjestettävien jatkojen merkeissä.

Konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus 1600-luvun musiikista: kirkollinen kantaatti saksalaiselta Dietrich Buxtehudelta, oopperamusiikkia englantilaiselta Henry Purcellilta sekä ranskalaista orkesterimusiikkia Georg Muffatilta. Uudempaa musiikkia edustavat Arvo Pärtin Summa jousiorkesterille ja Joonas Kokkosen klassikkoteos …durch einen Spiegel… jousille ja cembalolle. Yhdessä orkesterin kanssa esiintyvät tenori Tommi Niskala ja lauluyhtye. Jatkoilla kuullaan klassikoita genrerajoista piittaamatta, kun lavan valtaavat barokkifagottirock-yhtye Tavallinen Peili ja DJ Terry Lenin.

Ensemble Nylandia on kasvanut nuorten muusikoiden barokkiorkesterista yhdeksi maamme vanhan musiikin kentän kiinnostavimmista yleismusiikillisista kollektiiveista, jolle tärkeintä eivät ole välineet, vaan ajatus niiden takana. Juhlakonsertissa kuullaan sekä perinteistä barokkimusiikkia yhdessä lauluyhtyeen kanssa että uudempaa 1900-luvun musiikkia. Entistäkin erityisemmän konsertista tekevät myös siellä käytettävät soittimet, joihin lukeutuvat 1600-luvun mallien mukaiset suolikielelliset jousi- ja näppäilysoittimet kuin myös tuoreemmat kapinallissoittimet: viime vuosisadan Wittmayer-cembalohirviö ja tämän vuosituhannen sähköcembalo. Näin ollen kypsä kymmenvuotias palaa konsertissa juurilleen, mutta elää väkevästi myös nykyhetkessä.

Ensemble Nylandian 10-vuotisjuhlakonsertti, Kallion kirkko, klo 18

Konserttietkot Café Sonck, klo 15 – 15.45 ja jatkot Tenho Restobarissa alkaen klo 20.