Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Superborea

29.6.2018 klo 19:00 - 20:30

Janne Marja-aho, tanssi
Barokkiyhtye Cornucopia
Pekka Silén, nokkahuilu
Hannu Vasara, viulu
Louna Hosia, viola da gamba
Marianna Henriksson, cembalo

sävellys Juha T. Koskinen & Jean-Philippe Rameau
sovitus Pekka Silén & Juha T. Koskinen

koreografia Kaisa Torkkel & Janne Marja-aho
visuaalinen suunnittelu Kimmo Karjunen
äänisuunnittelu Jaakko Kulomaa

Superborea on esitys, jossa kolme traditiota kohtaa: uusi sävellys barokkisoittimille, barokkioopperan sävelet sekä nykytanssin kieli. Valot, projisoinnit ja elektroninen äänimaailma nivovat esityksen kokonaisuudeksi.

Kokonaisuus on koostettu Juha T. Koskisen uudesta sävellyksestä, Jean-Philippe Rameaun oopperan Les Boréades musiikista sekä Janne Marja-ahon tanssista hänen ja Kaisa Torkkelin koreografiaan. Juha T. Koskinen on työstänyt kaikki sävellyksensä osat dialogina Rameaun musiikin kanssa; osa on vielä osittain barokiksi tunnistettavaa, osa on kokenut muodonmuutoksen 2000-luvun sävelkieleksi. Säveltäjä ja nokkahuilisti Pekka Silén ovat koostaneet musiikkikokonaisuuden ja sovittaneet soitinyhtyeelle osat Rameaun oopperasta. Myös vaikutteet japanilaisesta Nō-teatterista ovat kuultavissa.

Superboreassa raivoavat pohjoiset tuulet ja myrskyt. Ne myös laantuvat ja antavat tietä tanssijan ja neljän soittajan eleganteille, riehakkaille, elegisille ja kiihkeille tansseille sekä pakahduttaville oopperafragmenteille. Tanssin vimma, vilske ja intohimo väistyvät, lopuksi kaikuu vain yksinäinen bassonokkahuilu.

Kimmo Karjunen täyttää näyttämön huikeilla valoilla ja projisoinneilla; Jaakko Kulomaan elektronisen äänimaailman materiaalina on soitettua, puhuttua ja tanssittua ääntä teoksesta.

 

Osa Kapsäkki goes Pride -tapahtumaviikkoa

Tiedot

Päivämäärä:
29.6.2018
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Musiikkiteatteri Kapsäkki
Hämeentie 68, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map