Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Oppineita naisia – Kuten haluatte

17.3. klo 15:00 - 20:00

Kohtauksia ja musiikkia Shakespearen ja Molièren maailmoista.

Suuren suosion saavuttaneet esitykset samassa paketissa!

”Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin” ja ”JOUEZ! – Molièren matkassa” tekevät hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla klassikkokirjailijoiden teokset tutuiksi tunnissa. Näytelmäkohtauksia kehystävät ja kommentoivat aikalaissäveltäjien mukaansatempaavat ja koskettavat sävelet. Tuloksena on kaksi aivan uudenlaista ja toisiaan täydentävää musiikkiteatteriesitystä. Elina Mustonen yhdistää suvereenisti roolinsa näyttelijänä ja muusikkona soittiminaan virginaali ja cembalo.

”Her Infinite Variety” klo 15

Esityksen tekstit on valittu näytelmistä Loppiaisaatto, Henrik V, Romeo ja Julia, Talvinen tarina, Julius Caesar, Kesäyön uni, Macbeth, Kuningas Juhana, Hamlet, Othello ja Kuten haluatte. Musiikkia kuullaan mm. seuraavilta säveltäjiltä: William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons, Thomas Morley ja Giovanni Picchi. Tuoreet suomennokset tukevat tilanteiden sekä tekstien ajattomuutta ja ajankohtaisuutta.

Produktio on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick’s Temple to Shakespeare.

Dramaturgia ja ohjaus: Johanna Freundlich, Nely Keinänen, Elina Mustonen
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen
Esiintyjä: Elina Mustonen
Esityksen kesto: 60 min

”JOUEZ! – Molièren matkassa” klo 19

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu. Esityksen musiikin ovat säveltäneet Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray.

”Fenomenaalinen luomus teatteritaidetta rautaisen musiikillisen briljanssin ryydittämänä.”
– Koillissanomat

Dramaturgia ja ohjaus: Johanna Freundlich
Visualisointi: Nina Mansikka
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen
Esiintyjä: Elina Mustonen

Esityksen kesto: 60 min

Tiedot

Päivämäärä:
17.3.
Aika:
15:00 - 20:00

Tapahtumapaikka

Musiikkiteatteri Kapsäkki
Hämeentie 68, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map