Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

JOUEZ! – Molièren matkassa

16.12.2017 klo 19:00 - 20:00

”JOUEZ! – Molièren matkassa” tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Tämä pienimuotoinen musiikkiteatteriesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren ajattomat henkilöhahmot ja aikakauden musiikki monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu, joita täydentävät ja peilaavat aikakauden rikas musiikki. Säveltäjäniminä ovat Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Tekstit ja musiikki lomittuvat saumattomasti yhteen muodostaen samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta. Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin. Tämä tarjoaa esitykselle loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää myös tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin.

Tärkeän lisäulottuvuuden produktion ennakkoluulottomalle lähestymistavalle tuo kompakti, mutta yllätyksellinen ja kekseliäs puvustus ja lavastus. Sen ansiosta teos on muuntautuva ja helppo tuoda erilaisiin tiloihin.

Lavalla: Elina Mustonen
Tekstidramaturgia ja henkilöohjaus: Johanna Freundlich
Visualisointi: Nina Mansikka
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

Ensi-ilta 16.12.2017 kello 19, Kansallissali, Helsinki
12.1.2018 kello 19 Berghyddan, Vanhankaupunginlahti, Helsinki
26.1.2018 kello 19 Käpylän työväentalo, Helsinki

Liput ennakkoon Lippu.fi ja tuntia ennen ovelta

https://www.facebook.com/JOUEZ-Molièren-matkassa-221092008428182/

Tiedot

Päivämäärä:
16.12.2017
Aika:
19:00 - 20:00

Tapahtumapaikka

Kansallissali
Aleksanterinkatu 44, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map