Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

JOUEZ! – Molièren matkassa (Kokkola)

13.10. klo 15:00 - 16:00

JOUEZ! – Molièren matkassa tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Tämä pienimuotoinen musiikkiteatteriesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren ajattomat henkilöhahmot ja aikakauden musiikki monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu. Tätä kaikkea täydentää ja peilaa aikakauden rikas musiikki.

Esityksen musiikin ovat säveltäneet Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Saumattomasti yhteen lomittuvat tekstit ja musiikki muodostavat samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta.

Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin, mikä tarjoaa esitykselle loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin.

Tärkeän lisäulottuvuuden produktion ennakkoluulottomalle lähestymistavalle tuo kompakti, mutta yllätyksellinen ja kekseliäs puvustus ja lavastus. Sen ansiosta teos on muuntautuva ja erilaisiin tiloihin sopiva.

Lavalla: Elina Mustonen
Tekstidramaturgia ja henkilöohjaus: Johanna Freundlich
Visualisointi: Nina Mansikka
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

”Ihan käsittämättömän upea esitys! Tätä älkää jättäkö kokematta. Elina Mustonen on näyttelijänä yhtä rautainen ammattilainen kuin muusikkonakin.”
”Mukavaa olla todistamassa klassikkoesityksen syntyä!”
”Fantastista teatteri- ja soittotaidetta. Vauhdikas esitys tempaisi heti mukaansa.”
”Suosittelen tätä lämpimästi, hieno ja kekseliäs esitys! Musiikkiteatteri on totisesti muutakin kuin musikaaleja!”
(Yleisöpalautetta esityksestä)

Tiedot

Päivämäärä:
13.10.
Aika:
15:00 - 16:00

Tapahtumapaikka

Kokkolan Raatihuone
Mannerheiminaukio 5, Kokkola
Kokkola, Suomi
+ Google Map