Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

JOUEZ! – Molièren matkassa

21.10.2019 klo 18:00 - 19:00

”JOUEZ! – Molièren matkassa” tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Aina ajankohtaisen ja ihmisyyden ytimeen osuvan klassikon hulvattomat henkilöhahmot sekä aikakauden mukaansatempaava ja koskettava musiikki yhdistyvät tässä pienimuotoisessa musiikkiteatteriesityksessä.

Sooloesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren klassikot ja aikakauden musiikki tähän päivään ja monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu. Tätä kaikkea täydentää ja peilaa aikakauden rikas musiikki, jolla oli alun perinkin merkittävä rooli Molièren teoksissa.

Esityksen musiikin ovat säveltäneet Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Saumattomasti yhteen lomittuvat tekstit ja musiikki muodostavat samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta. Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin, mikä tarjoaa esityksellemme loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin. Tärkeän lisäulottuvuuden produktion ennakkoluulottomalle lähestymistavalle tuo kompakti, mutta yllätyksellinen ja kekseliäs puvustus ja lavastus. Sen ansiosta teos on muuntautuva ja erilaisiin tiloihin sopiva.

Lavalla: Elina Mustonen
Tekstidramaturgia ja henkilöohjaus: Johanna Freundlich
Visualisointi: Nina Mansikka
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

VAPAA PÄÄSY
====================
”Fenomenaalinen luomus teatteritaidetta rautaisen musiikillisen briljanssin ryydittämänä.”
Koillissanomat

Yleisöpalautetta esityksestä:

”Ihan käsittämättömän upea esitys! Tätä älkää jättäkö kokematta. Elina Mustonen on näyttelijänä yhtä rautainen ammattilainen kuin muusikkonakin.”
”Mukavaa olla todistamassa klassikkoesityksen syntyä!”
”Fantastista teatteri- ja soittotaidetta. Vauhdikas esitys tempaisi heti mukaansa.”
”Suosittelen tätä lämpimästi, hieno ja kekseliäs esitys! Musiikkiteatteri on totisesti muutakin kuin musikaaleja!”

http://www.kanneltalo.fi/fi/tapahtumat/event/1B460F3F16CDA3FD905DD31DE0BE8E17/JOUEZ__-_Moli_ren_matkassa_

Tiedot

Päivämäärä:
21.10.2019
Aika:
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka

Kanneltalo
Klaneettitie 5, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map