Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FiBO & Amandine

18.5.2018 klo 19:00 - 21:00

FiBO & Amandine
Orkesterimusiikin juhlaa

Leclair–Muffat–Telemann

Amandine Beyer, viulu ja liidaus
Suomalainen barokkiorkesteri

Konsertti esittelee kolme barokin kosmopoliittia: Georg Muffatin, Georg Philipp Telemannin ja Jean-Marie Leclairin. Jokainen oli ahkerasti liikkeessä sekä maantieteellisesti että musiikillisesti, ja kunkin pyrkimyksenä oli yhdistää musiikissaan barokin keskeiset kansalliset tyylit yleiseurooppalaiseksi synteesiksi.

Sinnikkäimmin tähän tähtäsi Muffat. Skottilais-ranskalaiseen perheeseen syntynyt, saksankielinen ja ympäri Eurooppaa matkustellut säveltäjä halusi tehdä musiikillista rauhantyötä uskonsotien traumatisoimassa Euroopassa ja luoda ”alkusoiton yhtenäisyydelle, kallisarvoiselle rauhalle, jota kaikki kansat kaipaavat”. Ranskalaisen, italialaisen ja itävaltalais-saksalaisen barokkityylin yhdistäminen olikin Muffatin kaltaiselle monikulttuuriselle persoonalle sopiva tehtävä.

Aikanaan äärimmäisen arvostettu ja jopa pahamaineisen tuottelias Telemann sujahteli kameleonttimaisella helppoudella eri tyylien välillä, kun taas Leclair pystyi sulauttamaan ranskalaisen ja italialaisen sävelkielen yhteen niin luontevasti, että häntä kutsuttiin Ranskan Vivaldiksi. Molemmat olivat elementissään konserttosäveltäjinä.

Pauliina Fred alustaa konsertin Ritarihuoneella 18.5. kello 18–18.30.

Lue lisää: http://fibo.fi/konsertit/2018/fibo-amandine/

Liput 14,50/29/37 € Ticketmasterista

Konsertti kuuluu Ritarihuoneen residenssisarjaan. Se kuullaan myös Regensburgin vanhan musiikin päivillä 20.5.

Lipputiedustelut: lippu@fibo.fi

fibo.fi

Tiedot

Päivämäärä:
18.5.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka

Ritarihuone
Ritarikatu 1, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map