Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Café Barock: Pieni nokkahuilukirja – julkistamistilaisuus

31.10.2018 klo 19:00 - 21:00

Harvaan soittimeen on suomalaisilla yhtä läheinen suhde kuin nokkahuiluun. Harva soitin on myöskään historian saatossa löytänyt paikkansa sekä renessanssin, barokin ja nykyajan taidemusiikkisoittimena että ristiriitaisin tuntein kohdattavana pakollisena koulusoittimena. Kuten useimmat soittimet, nokkis on yhtaikaa sekä helppo alkeissoitin että vaativa sooloinstrumentti.

Aviador Kustannuksen julkaisema ”Pieni nokkahuilukirja – nokkisalkeet kaikenikäisille” on kattava perusteos, joka sopii opetuskäyttöön kaikenikäisille, myös peruskouluihin. Kirja on myös pieni aarreaitta kaikille musiikinhistoriasta kiinnostuneille.

Kirjan julkistamistilaisuudessa esiintyvät:

Sini Vahervuo, nokkahuilu
Titta Lampela, sopraano
Matias Häkkinen, cembalo
Jarmo Julkunen, ukulele
Q Consort, renessanssinokkahuilut (Sini Vahervuo, Milja Tiainen, Reetta Varjonen-Ollus ja Riikka Holopainen)

Haastattelijana toimii Hannu Taanila

Sini Vahervuo (s. 1984) on nokkahuilutaiteilija, joka opettaa pääinstrumenttiaan muun muassa Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Käpylän musiikkiopistossa. Hän toimii myös aktiivisesti elävän konserttitradition edistämiseksi. Opetustyössään hän huomioi erilaiset oppijat ja eri-ikäisten oppimisprosessit.

Titta Lampela (s. 1969) toimii peruskoulun musiikinopettajana ja on perehtynyt nokkahuilun ohella kaikkiin muihinkin kouluopetuksessa hyödynnettäviin soittimiin. Musiikinopettajana hän kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen etsiä jokaiselle avaimet musiikin iloon ja oppimiseen. Opetustoimensa ohella hän toimii yhtyelaulajana

Tiedot

Päivämäärä:
31.10.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka

Galleria Forum Box
Ruoholahdenranta 3a, 00181, Helsinki
Helsinki, Suomi
+ Google Map