Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

BarokkiKuopio: Soiva patsas

19.7. klo 14:00 - 16:00

Konsertissa kokonaisuudessaan kuultava Das Wohltemperiertes Klavier I on suuri teos muusikolle, ja vielä suurempi harppaus musiikinhistorialle. Konsertin yhteydessä voi tutustua VB-keskuksen kuulentonäyttelyyn kuukävelyn 50-vuotispäivän aattona!

Konsertin esiintyjä Jouko Laivuori kirjoittaa itse näin:

”Robert Schumann sanoi: ”Pidä Das Wohltemperierte Klavieria jokapäiväisenä leipänäsi, silloin sinusta tulee etevä muusikko”. Muitakin kuluneita anekdootteja tästä kokoelmasta muistetaan: Hans von Bülow kutsui Bachin kokoelmaa vanhaksi testamentiksi, kun Beethovenin sonaatit ovat uusi testamentti. Näiden preludien ja fuugien merkitys on mittaamaton, kaikki muusikot ovat viettäneet niiden parissa tärkeitä hetkiä, niin opintojen alussa (kuten 11-vuotias Ludwig van), kuin myöhemminkin.

Kokoelma on tekijänsä sanoin ”niin hyödyksi ja huviksi opinhaluiselle nuorisolle, kuin myös ajanvietteeksi niille, jotka tämän tutkimisen jo taitavat.” Itselleni tästä on tullut todellinen vanha & uusi testamentti. Viisas kirja jonka päivittäin avaan oppiakseni lakia ja järjestystä, armoa ja lohdutusta. Guru Bachin teos toimii myös meditaationa ja joogana – venyttelyn merkitys ei vähene varsinkaan kun täytin juuri 60.”

Jouko Laivuori, cembalo

VB-valokuvakeskuksen pääsymaksu 8/6e
https://vb-valokuvakeskus.fi/

Tiedot

Päivämäärä:
19.7.
Aika:
14:00 - 16:00

Tapahtumapaikka

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, 70100 Kuopio
Kuopio, Suomi
+ Google Map